Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jelenlegi hely

Építőipar

Ahol már bizonyítottunk
  • Cégünk a hazai építőiparban több jól ismert, vezető cég reorganizációjában vett részt. Esetenként pénzügyi biztosként ellenőriztük a banki finanszírozások felhasználását, irányítottuk néhány nagyobb projekt befejezését, de az is előfordult, hogy közel két évre mi biztosítottuk az adott vállalkozás menedzsmentjét a tulajdonosok felkérésére.
  • Több alkalommal kezeltük a csődhelyzetbe került építőipari vállalkozások részére kiadott bankgaranciákat, amely munka során szükség szerint biztosítottuk a garanciák jogosultjai által jelzett problémák jogosságának a felülvizsgálatát, vagy indokoltság esetén a hibák elhárítását. Amennyiben ez lehetséges volt megállapodásokat kötöttünk a garanciák jogosultjaival a garancia megváltásáról.
  • Az építőipari szektorban általunk kezelt vagyon és garanciák összege meghaladja az 1 milliárd eurót.
  • Egy magyarországi kereskedelmi bank megbízásából láttuk el egy Szlovákiában megvalósult, de Magyarországról finanszírozott, csődhelyzetbe került ingatlanberuházással összefüggő, nagy összegű követelés behajtását. Az ügylet során a szlovákiai eljárásban végig képviseltük a magyar bank érdekeit és követelését. Mind műszaki, mind jogi szempontból feltártuk a projekt helyzetét, a lehetőségeket és az elvárásokat messze meghaladó összegű megtérülést biztosítottunk megbízónknak.