Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jelenlegi hely

Dr. Magyari József

  • Szakmai munkáját az NC Consulting Kft.-nél jelenleg szünetelteti, kizárólag oktatói feladatait látja el. A társaság egyik tulajdonosa.
  • Dr. Magyari József 1987-ben évben diplomázott a Bukaresti Közgazdaságtudományi Egyetemen Ipar-, Szállítás- és Építkezésgazdasági karon tanárként, ugyanebben az évben okleveles közgazdászként. 1991 és 1994 között DMS posztgraduális egyetemi diplomát szerzett az Oxfordi Brookes Egyetemen. 2000-ben doktorált Összehasonlító vezetéstudományból. 2002-ben MBA fokozatot szerzett az Oxford Brookes University-n. Románul anyanyelvi szinten, angolul felsőfokon beszél.
  • Már az 1990-es évektől kezdődően, az akkori piacvezető, a Kossuth Holding Vagyonkezelő Rt. meghatározó tulajdonosaként és vezérigazgatójaként több állami nagyvállalat gazdasági társasággá történő átalakításában, bel- és külföldi befektetők részére történt értékesítésében vett részt. Nagyvállalati vezetői tapasztalattal is rendelkezik.
  • 2002-től 2010-ig a Kossuth Holding Üzleti és Befektetési Tanácsadó Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke. 2003-tól 2013-ig az EURO-FAKTOR Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke, 2004-től 2013-ig a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet Felügyelő Bizottságának tagja. A Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét viselte 2004 és 2010 között a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt.-nél, 2003-tól 2007-ig a CORVINUS Nemzetközi Befektetési Zrt. Igazgatóságának tagja.
  • A 2000-es évek elejétől kezdve csőd- és reorganizációs szakértőként szerzett nemzetközi hírnevet és elismertséget a szakmában. Számos nagyvállalat átvilágítását, ellenőrzését, átszervezését, esetenként az egyes vállalatrészek vagy teljes cégek értékesítését irányította. Az általa menedzselt valamennyi jelentősebb magyarországi és külföldi megbízás eredményesen zárult, a kezelt vagyon biztonsága és megtérülése a lehetőségekhez képest minden esetben meghatározó volt.
  • 2000. óta a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetének óraadó tanára, Felszámoló és Vagyonfelügyelő szakon oktatja a Reorganizáció és fizetésképtelenségi menedzsment tantárgyat. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának Székelyudvarhelyi Tagozatán a Gazdálkodási Tanszék Euromenedzser szakirányán tanít vendégelőadóként Vállalatgazdaságtant és Szervezetfejlesztés tantárgyat.
Kiemelt szakterületei:
  • Interim management, válságkezelés, tanácsadás, csődegyezségek előkészítése és lebonyolítása, reorganizáció; befektetők, tulajdonosok, hitelezők (jellemzően kereskedelmi bankok) részére végzett cégátvilágítás, a befektetési- és finanszírozási döntések megalapozásához szükséges üzemgazdasági-, gazdálkodási-, pénzügyi-, jogi- és piaci átvilágítások végzése, valamint cégtulajdonosok, kereskedelmi bankok részére biztosított folyamatos gazdálkodási-, üzleti- és pénzügyi monitoring szolgáltatás. A környező országok közül Romániában otthonosan mozog a közgazdasági és jogi környezetben, konkrét munkatapasztalata van Szlovákiában és Szerbiában.